Term:Osaamisen tunnustaminen/sv: Difference between revisions

From Linjauskone
No edit summary
No edit summary
 
Line 1: Line 1:
{{GlossaryTerm
{{GlossaryTerm
|Term=Erkännande av kunnande
|Term=Erkännande av kunnande
|Description=[https://sanastot.suomi.fi/concepts/72df0ad6-c358-4c09-9b29-83e9722acc91/concept/fb6a1e97-ccea-4428-b0cf-501a69ec5989 Erkännande av kunnande] avser en åtgärd där man i examen inkluderar kunnande som motsvarar grunderna för den exa­men som ska avläggas, grunderna för den utbildning som ska genomföras eller examenskraven, men som har skaffats eller påvisats i ett annat sammanhang samt verifierats. Erkännande av kunnande föregås i allmänhet av identifiering av kunnande där en  utbildningsaktör utifrån den lärandes dokument och övriga eventuella utredningar utreder den lärandes kunnande och övriga utgångspunkter i förhållande till krav och mål. Iden­tifiering och erkännande av kunnande skapar tillsammans en åtgärd som motsvarar tillgodoräknande av en studieprestation, men identifiering och erkännande av kunnande kan även bestå av annat än studieprestationer.
|Description=[https://sanastot.suomi.fi/concepts/72df0ad6-c358-4c09-9b29-83e9722acc91/concept/fb6a1e97-ccea-4428-b0cf-501a69ec5989 Erkännande av kunnande] avser en åtgärd där man i examen inkluderar kunnande som motsvarar grunderna för den exa­men som ska avläggas, grunderna för den utbildning som ska genomföras eller examenskraven, men som har skaffats eller påvisats i ett annat sammanhang samt verifierats. Erkännande av kunnande föregås i allmänhet av [https://sanastot.suomi.fi/concepts/72df0ad6-c358-4c09-9b29-83e9722acc91/concept/55e12b1c-d0cc-4ea4-a030-ae6802ab3ed1 identifiering av kunnande] där en  utbildningsaktör utifrån den lärandes dokument och övriga eventuella utredningar utreder den lärandes kunnande och övriga utgångspunkter i förhållande till krav och mål. Iden­tifiering och erkännande av kunnande skapar tillsammans en åtgärd som motsvarar [https://sanastot.suomi.fi/concepts/72df0ad6-c358-4c09-9b29-83e9722acc91/concept/bf3a6cc1-f92e-4a25-a488-2419fb3ee5be tillgodoräknande av en studieprestation], men identifiering och erkännande av kunnande kan även bestå av annat än studieprestationer.
}}
}}

Latest revision as of 09:27, 20 February 2023

Erkännande av kunnande[edit]

Language versions: fi en sv


Definition Erkännande av kunnande avser en åtgärd där man i examen inkluderar kunnande som motsvarar grunderna för den examen som ska avläggas, grunderna för den utbildning som ska genomföras eller examenskraven, men som har skaffats eller påvisats i ett annat sammanhang samt verifierats. Erkännande av kunnande föregås i allmänhet av identifiering av kunnande där en utbildningsaktör utifrån den lärandes dokument och övriga eventuella utredningar utreder den lärandes kunnande och övriga utgångspunkter i förhållande till krav och mål. Identifiering och erkännande av kunnande skapar tillsammans en åtgärd som motsvarar tillgodoräknande av en studieprestation, men identifiering och erkännande av kunnande kan även bestå av annat än studieprestationer.

Exact match

Sivustoa ylläpitää Avoimen tieteen ja tutkimuksen (AVOTT) kansallisen koordinaation sihteeristö, joka toimii Tieteellisten seurain valtuuskunnassa (TSV) Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) rahoituksella. Avoimen tieteen ja tutkimuksen koordinaatio edistää avoimen tieteen ja tutkimuksen toteutumista sekä keskustelua sen mahdollisuuksista, haasteista sekä niiden ratkaisuista Suomessa.

Webbplatsen upprätthålls av Sekretariatet för den nationella samordningen av öppen vetenskap och forskning. Sekretariatet verkar vid Vetenskapliga samfundens delegation med finansiering från undervisnings- och kulturministeriet. Samordningen främjar öppen vetenskap och forskning samt diskussion kring dess möjligheter, utmaningar och lösningar i Finland.

This website is maintained by the Secretariat of the National Coordination for Open Science and Research in Finland (AVOTT), which operates in the Federation of Finnish Learned Societies (TSV) with funding from the Ministry of Education and Culture (OKM). The Open Science and Research Coordination promotes open science and research, as well as discussion on its opportunities, challenges and their solutions in Finland.